Translate

środa, 12 sierpnia 2015

Kapusta duszona z papryką


Składniki:

kapusta 0,5 główki
rosół 3/4 l
grzybki suszone 3
sól, papryka ostra mielona
liść laurowy 2
maggi, sos sojowy do smaku
gałka muszkatałowa 2 szczypty
cebula 1
masło 1 łyżka
mąka pszenna 2 łyżki
keczup pikantny ok. 3-4 łyżki
papryka czerwona 1
(opcjonalnie mięso mielone podsmażone z przyprawami 25 dag)

Wykonanie:

          Poszatkowaną kapustę zalać rosołem, dodać grzybki, przyprawy, dusić do miękkości. Cebulę pokrojona w kostkę zeszklić na maśle, posypać mąką, zezłocić. Wrzucić do kapusty. Na koniec dodać paprykę pokrojoną w paski, poddusić. Podawać z kluskami lub pieczywem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DRUKUJ