Składniki:
twaróg 1 wiaderko - 1 kg
jaja 6
cukru 1,5 szklanki
cukier waniliowy 1
olej 1/2 szklanki
budyń waniliowy (bez cukru!) 2
jaja 6
cukru 1,5 szklanki
cukier waniliowy 1
olej 1/2 szklanki
budyń waniliowy (bez cukru!) 2
proszek do pieczenia 1/4 łyżeczki
szczypta soli
skórka otarta z cytryny i skórka otarta z pomarańczy - opcjonalnie, ale polecam
skórka otarta z cytryny i skórka otarta z pomarańczy - opcjonalnie, ale polecam
Wykonanie:
Ubijamy białka, ze szczyptą soli na pianę, pod koniec ubijania wsypujemy połowę
cukru i z tym cukrem ubijamy jeszcze co najmniej minutę. Ucieramy żółtka z drugą połową cukru i cukrem waniliowym.
Cały czas miksując dodajemy ser. Dosypujemy budynie i proszek do pieczenia. Wlewamy olej. Dodajemy pianę z cukrem, zmniejszając obroty - i zaraz, jak się tylko połączą z masą, wyłączamy mikser.
Masę wlewamy na blachę lub tortownicę, wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w 200 stopniach około 5 kwadransów.
Cały czas miksując dodajemy ser. Dosypujemy budynie i proszek do pieczenia. Wlewamy olej. Dodajemy pianę z cukrem, zmniejszając obroty - i zaraz, jak się tylko połączą z masą, wyłączamy mikser.
Masę wlewamy na blachę lub tortownicę, wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w 200 stopniach około 5 kwadransów.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz