Translate

czwartek, 28 listopada 2013

Sałatka perłowa



Super szybka


Składniki:

fasola biała 1 puszka
fasola czerwona 1 puszka
kukurydza 1 puszka
oliwki zielone (faszerowane papryką)
szczypiorek
sól, pieprz
Sos: oliwa, 2-3 ząbki czosnku, bazylia świeża lub suszona (Można użyć gotowego sosu winegret.)

Wykonanie:

     Przygotować sos: ząbki czosnku obrać i pokroić w plasterki lub ćwiartki, obłożyć listkami świeżej bazylii lub posypać suszoną, zalać oliwą. Odstawić. Warzywa z puszek wyłożyć na durszlak, opłukać zimną wodą, odsączyć. Szczypiorek drobno posiekać. Wszystkie składniki połączyć, delikatnie wymieszać, przyprawić solą i pieprzem. Polać sosem. Podawać z pieczywem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DRUKUJ