Translate

środa, 20 listopada 2013

Zupa krem z kurczaka i pieczarek




Składniki:

masło 3 łyżki
pieczarki 15 dag
mąka pszenna 1/3 szklanki
ugotowana ćwiartka kurczaka duża 1
rosół z kurczaka 3 szklanki
śmietana gęsta 2 szklanki
natka pietruszki 2 łyżki
sól, pieprz do smaku

Wykonanie:

     Ugotowane mięso kurczaka obrać z kości i pokroić w kostkę. Pieczarki umyć pod bieżącą wodą, pokroić w paski, usmażyć na rozgrzanym maśle. Dodać mąkę i zasmażyć. Przełożyć do garnka z rosołem z kurczaka, wymieszać, wlać śmietanę, dodać mięso i przyprawy. Zagotować. Zupę podawać gorącą, posypaną natką pietruszki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DRUKUJ