Translate

poniedziałek, 11 listopada 2013

Żołądki drobiowe w pomidorach




Składniki:

żołądki drobiowe 60 dag
cebula 2
pomidory bez skórki 1 puszka
masło 2 łyżki
mąka pszenna 1 łyżka
Vegeta, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz ziarnisty
 sól, majeranek, papryka w proszku
maggi, sos sojowy do smaku

Wykonanie:

     Żołądki umyć dokładnie i ugotować w małej ilości wody. Odcedzić, pokroić w plastry, ponownie zalać wodą, dodać Vegetę, liść laurowy, pieprz, ziele angielskie i zagotować. Cebule obrać, pokroić w piórka i zeszklić na łyżce masła. Włożyć do żołądków i dusić na wolnym ogniu. Dodać pomidory, doprawić do smaku solą, papryką, majerankiem, maggi, sosem sojowym i dusić do miękkości żołądków. W tym czasie przygotować zasmażkę: mąkę rozprowadzić w roztopionym, gorącym maśle na jednolitą masę. Dodać do potrawy i gotować do jej zgęstnienia, ciągle mieszając. Podawać z ziemniakami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DRUKUJ