Składniki:
żołądki drobiowe 60 dag
cebula 2
pomidory bez skórki 1 puszka
masło 2 łyżki
mąka pszenna 1 łyżka
Vegeta, ziele angielskie, liść laurowy,
pieprz ziarnisty
sól, majeranek, papryka w proszku
maggi, sos sojowy do smaku
Wykonanie:
Żołądki umyć dokładnie i ugotować w
małej ilości wody. Odcedzić, pokroić w plastry, ponownie zalać wodą, dodać
Vegetę, liść laurowy, pieprz, ziele angielskie i zagotować. Cebule obrać, pokroić
w piórka i zeszklić na łyżce masła. Włożyć do żołądków i dusić na wolnym ogniu.
Dodać pomidory, doprawić do smaku solą, papryką, majerankiem, maggi, sosem
sojowym i dusić do miękkości żołądków. W tym czasie przygotować zasmażkę: mąkę rozprowadzić
w roztopionym, gorącym maśle na jednolitą masę. Dodać do potrawy i gotować do
jej zgęstnienia, ciągle mieszając. Podawać z ziemniakami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz