Translate

niedziela, 17 listopada 2013

Pieczywo czosnkowe



Pieczywo czosnkowe doskonale pasuje do wielu dań z grilla.


Składniki:

masło miękkie 150 g
czosnek 3 ząbki
posiekana natka pietruszki lub bazylii 2 łyżki (może być suszona)
sól, pieprz
bagietka duża 1 lub małe 2

Wykonanie:

     Masło, sprasowany czosnek i natkę pietruszki lub bazylii wymieszać dokładnie w miseczce, posypać solą i pieprzem. Bagietkę pokroić na grube kawałki. Posmarować je czosnkowym masłem i z powrotem złożyć w całość na grubej aluminiowej folii. Bagietkę delikatnie zawinąć i wstawić do gorącego piekarnika (grilla) na 10-15 minut. Opiekać, aż masło się roztopi, a pieczywo dobrze podgrzeje. Podawać, jako dodatek do dań z grilla.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DRUKUJ