Translate

niedziela, 17 listopada 2013

Ciasto majonezowe




Składniki:

jaja 4
cukier 1 szklanka
cukier waniliowy 1
mąka pszenna ½ szklanki
mąka ziemniaczana ½ szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
olejek cytrynowy lub śmietankowy
majonez 4 łyżki

Wykonanie:

     Białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na sztywną pianę. Ubijając dodawać po żółtku. Następnie dodać 2 rodzaje mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Wciąż miksując dodać aromat. Gdy masa jest już jednolita i puszysta stopniowo dodawać majonez i dokładnie wymieszać. Ciasto wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec około 50 minut w temperaturze 180 stopni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DRUKUJ