Translate

czwartek, 28 listopada 2013

Sałatka z chińskim makaronem




Składniki:

zupki chińskie 2 (np. kurczakowa, serowa)
pomidor 1-2
ogórek świeży (jeśli ktoś lubi)
kapusta pekińska mała 1/2
papryka czerwona pół
szczypiorek lub cebulka
majonez
oliwki do dekoracji

Wykonanie:

     Makaron z zupek rozdrobnić, dodać suche przyprawy, zalać niewielką ilością wrzątku, by napęczniał. Ostudzić. (Tę czynność można pominąć, jednak suchy makaron trzeba wymieszać z podwójną ilością majonezu, niżeli zwykle dodajemy do sałatki.)Dodać poszatkowaną kapustę pekińską, pomidor pokrojony w pół-plastry i słupki papryki. Szczypiorek pokroić i wymieszać ze wszystkimi składnikami.

 
Dodać majonez, udekorować oliwkami.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DRUKUJ