Translate

środa, 20 listopada 2013

Zupa pomidorowa z bananami



Sopa de tomates con platanos


Składniki:

pomidory 1 kg
wywar mięsny 0,5 l
sól
olej 2 łyżki
cebula 2
banan 4
biały pieprz mielony
wiórki kokosowe
ewentualnie śmietana kremówka 100 ml

Wykonanie:

     Pomidory umyć, pokroić w talarki, włożyć do rondla, posolić, zalać wywarem mięsnym i gotować aż do rozgotowania. Następnie przetrzeć przez sito. Na rozgrzanym oleju rumienimy drobno posiekaną cebulę, dodajemy rozgniecione widelcem banany i chwilę smażymy. Banany z cebulą łączymy z wywarem pomidorowym (najlepiej przetrzeć do wywaru) i dokładnie mieszamy. (W tym momencie możemy dodać śmietanę). Doprawiamy do smaku solą i białym pieprzem. Posypujemy wiórkami kokosowymi.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DRUKUJ