Translate

niedziela, 24 listopada 2013

Żeberka z jabłkiem




Składniki:

żeberka wieprzowe 0,4 kg
mąka pszenna ¼ szklanki
sól ½ łyżki
papryka ½ łyżki
pieprz ½ łyżeczki
olej do smażenia
bulion wołowy 300 ml
jabłko 1
seler naciowy 2 łodyżki
majeranek

Wykonanie:

     Żeberka podzielić na porcje (po dwie kostki), umyć, osuszyć. Mąkę wymieszać z solą, papryką i pieprzem. Mieszanką oprószyć żeberka i usmażyć na złoto na rozgrzanym oleju. Przełożyć do rondla, podlać bulionem. Dodać pokrojony seler i jabłko. Przyprawić majerankiem. Dusić do miękkości. Na koniec doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z ziemniakami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DRUKUJ