Translate

niedziela, 9 sierpnia 2015

Roladki schabowe


Składniki:

schab 4 plastry o grubości ok. 1 cm
sól, pieprz, zioła
pesto zielone 4 łyżeczki
ser do pizzy (może być mozzarella) 6-8 plastrów
szynka 8 plastrów
jaja 2
bułka tarta do panierowania
olej do smażenia

Wykonanie:

       Mięso oprószyć solą, pieprzem, ulubionymi ziołami, nakłuć wielokrotnie z obu stron. Każdy kotlet posmarować pesto. Ułożyć na nich plastry sera, szynkę.



Zwinąć w roladki i spiąć wykałaczkami (dla pewności, by się nie rozwinęły). 
Następnie panierować w roztrzepanych jajach i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju. 

          Ja podałam z kaszą jęczmienną z warzywami i rzodkiewką ze śmietaną.



Uwagi:

          W innej wersji, zamiast szynki, można użyć parówek i dodatkowo ser posmarować musztardą (np. ze śliwką).








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DRUKUJ