Translate

piątek, 25 kwietnia 2014

Masa cukrowa z pianek Marshmallows




Składniki:

pianki (białe) 20 dag
woda 3 łyżki
cukier puder ok. 10 dag

Wykonanie:
 
     Pianki z dodatkiem wody rozpuścić w kąpieli wodnej.
Dodać połowę cukru, dokładnie połączyć (można barwić barwnikami spożywczymi).

 

Stolnicę wysypać cukrem, wałkować masę

 




i wykrawać pożądane kształty

 

(dekorować np. używając posypki do ciast. By mieć pewność, że dekor się przyklei, masę delikatnie posmarować wodą.)

 

lub robić wałeczki, i kształtować np. literki.

 

Pozostałą masę przechowywać w lodówce, w szczelnie zamkniętym pojemniku. Po delikatnym podgrzaniu używać ponownie.










Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DRUKUJ