Translate

sobota, 5 kwietnia 2014

Zapiekane awokado



Po prostu ambrozja.


Składniki:

cebula czerwona 1
czosnek 1 ząbek
oliwa 1 łyżka
pomidory 2 małe
awokado 2
liście świeżej bazylii
mozzarella 60g
sól, pieprz
mieszanka liści sałaty i bazylii do przybrania

Wykonanie:

     Cebulę obrać, pokroić w krążki. Ząbki czosnku rozgnieść. Wymieszać z oliwą w miseczce, przykryć i na 2 minuty wstawić do mikrofalówki, na najwyższą moc. W tym czasie obrać pomidory ze skórki. Połówki awokado ułożyć na talerzu (czubkami do środka), we wgłębieniu po pestce umieścić cebulę.

Pomidory przekroić na pół i ułożyć z bazylią

 






i plastrami mozzarelli na połówkach awokado,

oprószyć solą i pieprzem. 

 

Awokado podgrzewać w kuchence mikrofalowej (średnia moc), aż ser się roztopi. Na koniec ułożyć awokado na talerzykach, przybrać bazylią i sałatą.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DRUKUJ