Translate

niedziela, 12 czerwca 2016

Nototenia z kalafiorem


Składniki:

Nototenia 4
mąka do panierowania
sok z ½ cytryny
oliwa 1-2 łyżki
papryka słodka i ostra mielone po ok. 1 łyżeczce
sól, pieprz do smaku
czosnek 1 ząbek
gorczyca 1 łyżeczka
majeranek 1 łyżeczka
kalafior
masło
bułka tarta
koperek

Wykonanie:

     Rybę oczyścić, umyć, oprószyć solą i pieprzem. Panierować w mące. Na rozgrzanej oliwie podsmażyć rozgnieciony ząbek czosnku, ziarna gorczycy, majeranek i paprykę. Na tym podkładzie usmażyć rybę. Pod koniec smażenia skropić sokiem z cytryny.

     Podawać z ziemniakami i surówką lub z ugotowanym kalafiorem okraszonym masełkiem i tartą bułką. Posypać koperkiem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DRUKUJ