Translate

niedziela, 22 czerwca 2014

Indyk Marengo



Składniki:

ramiona indyka 3
przyprawa ziołowa do grilla
oliwa
koncentrat pomidorowy Pudliszki 30 dag
białe wino wytrawne 200 ml
oliwki czarne 40 g
cukier 1 łyżeczka
sól, pieprz

Wykonanie:


     Mięso umyć, ostrym nożem wyjąć kości, podzielić na porcje. Obsypać przyprawą ziołową i odstawić na ok. dwie godziny.



     Rozgrzać oliwę na patelni, obsmażyć mięso na złoto ze wszystkich stron.



     Przełożyć do garnka. Dodać koncentrat pomidorowy, wino i zagotować.

 
     Zmniejszyć ogień i dusić mięso ok. 40 minut. Pod koniec dodać posiekane oliwki i cukier, zamieszać, doprawić solą i pieprzem.
     Podawać z kotlecikami ziemniaczanymi lub pieczywem czosnkowym i grzybami.









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DRUKUJ