Translate

sobota, 14 czerwca 2014

Podwójnie zapiekane ziemniaki ziołowe




Składniki:

ziemniaki 8
masło 3 łyżki
śmietana kwaśna 3 łyżki
tymianek ½ łyżeczki
trybula, sól, pieprz do smaku
szczypiorek posiekany 1 łyżeczka
ser żółty starty 1 szklanka
papryka ½ łyżeczki

Wykonanie:

     Ziemniaki dokładnie umyć, osuszyć, upiec na soli przez ok. pół godziny.
Przekroić wzdłuż na pół. Wybrać środki, utrzeć.

 
     Dodać masło, śmietanę, zioła i przyprawy.
Wymieszać z ziemniakami.

Nadziać masą ziemniaki,

  
posypać serem i papryką.



     Piec w piekarniku, aż będą gorące i ser się roztopi.

 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DRUKUJ