Translate

czwartek, 26 maja 2016

Kurczak czosnkowo-musztardowy


Składniki:

ćwiartki kurczaka 3
czosnek granulowany
musztarda
sól, pieprz naturalny, imbir, papryka ostra, kolendra (ziarna lub mielona) do smaku
śmietana do sosów 100 ml
natka pietruszki 1-2 łyżki

Wykonanie:

     Kurczaka umyć, podzielić na porcje, osuszyć. Oprószyć czosnkiem, posmarować musztardą. Następnie posypać solą, czarnym pieprzem, imbirem, papryką, kolendrą. Piec w przez ok. godzinę w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni C.
Mięso wyłożyć. Do sosu powstałego dodać śmietankę i posiekaną natkę pietruszki (lub koperek).

Podawać z ziemniakami lub ryżem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DRUKUJ