schab
4 kotlety
sól,
pieprz
Marynata: majonez
2 łyżki
czosnek
1 ząbek
starta
skórka cytryny 1 łyżka
imbir
starty 1 łyżka
Farsz: jabłko
2
szczypiorek 2-3 łyżki
majeranek 1 łyżka
mąka (pełnoziarnista) do panierowania ok. 4 łyżki
masło
+ olej do smażenia po ok.2 łyżki
Wykonanie:
Mięso
umyć, osuszyć. Oprószyć solą, pieprzem i wielokrotnie nakłuć (lub rozbić).
Posmarować marynatą z obu stron. Odstawić na ok. godzinę (najlepiej na noc do
lodówki).

Na
każdy kotlet wyłożyć farsz, zwinąć w roladkę, spiąć wykałaczkami, panierować w
mące.
Na
głębokiej patelni rozgrzać masło z olejem i obsmażyć roladki, ze wszystkich
stron, na złoto. Dodać pozostały farsz, podlać
wodą i dusić do miękkości.
witam bardzo ciekawy przepis wart sprobowania zapraszm przy okazji na nowo powstały blog pozdrawiam
OdpowiedzUsuńhttp://moje-wyroby.blog.pl/
OdpowiedzUsuń