Translate

niedziela, 16 marca 2014

Schabowy pod serem

Dobry sposób na schabowe z poprzedniego dnia.


Składniki:



schab 2 plastry o grubości ok. 1 cm.
sól
jajo 1
bułka tarta
ser wędzony 4 plastry
pomidor 1
majonez 1 łyżka
jogurt grecki 1 łyżka
papryka w proszku

Przygotowanie:

     Kotlety schabowe przygotować tradycyjnie, czyli rozbić, posolić, panierować w jaju i bułce tartej, usmażyć. Jogurt grecki wymieszać z majonezem, dodać paprykę w proszku.

Posmarować kotlety. Ułożyć na nich plasterki pomidora


 




i przykryć wędzonym serem.

Zapiec w piekarniku lub mikrofalówce. Posypać koperkiem i papryką.
Podawać z ziemniakami, puree, frytkami lub tostami i surówką.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DRUKUJ