Translate

czwartek, 17 lipca 2014

Ogniste chili szefa kuchni




Składniki na 8 porcji:

wołowina chuda 1 kg
olej ¼ szklanki
cebula 1
papryka zielona 1
pieczarki 115 g
czosnek 2 ząbki
pomidory bez skórki 4 szklanki
sól 2 łyżeczki
pieprz Cayenne 1 łyżeczka
czarny pieprz ½ łyżeczki
chili 2 łyżki
fasola czerwona z puszki 550 g

Wykonanie:
  
     Cebulę pokroić w cienkie plasterki i poddusić na rozgrzanym oleju razem z papryką pokrojoną w kostkę, przekrojonymi na pół pieczarkami (większe na 4 części) i rozgniecionym czosnkiem.

 
Mięso umyć osuszyć, pokroić w kostkę, zrumienić na średnim ogniu.

 
Zlać tłuszcz, połączyć z cebulą i papryką. Dodać pokrojone pomidory i przyprawy, wymieszać i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu przez godzinę.


Dodać odsączoną fasolkę i gotować jeszcze przez 10 minut.

 


Podawać ze świeżym pieczywem.

 




1 komentarz:

DRUKUJ