Translate

piątek, 14 lutego 2014

Bezy


     Dobry sposób na wykorzystanie białek pozostałych po zrobieniu obwarzanków.


Składniki:

białka 5
cukier puder 400 ml

Wykonanie:

     Białka ubić na sztywną pianę. Stopniowo dodawać cukier puder, wciąż ubijając, aż piana połączy się z cukrem.

 

Gęstą, lśniącą masę przełożyć do rękawa cukierniczego
i wyciskać zgrabne beziki na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.








 
     Piekarnik rozgrzać do 120 stopni i suszyć w nim bezy przez ok. godzinę. Wyśmienicie smakują samodzielnie lub służą jako podkład do tortów bezowych.



     By uzyskać bezy kokosowe, wystarczy dodać ok. 5 dag wiórków kokosowych do ubitej piany z białek z cukrem. 

 











Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DRUKUJ