Translate

niedziela, 23 lutego 2014

Chruścik lany




Składniki:

mąka pszenna 5 łyżek
jaja 2
mleko ok. 50 ml
olej do głębokiego smażenia
cukier puder do posypania

Wykonanie:

     Z żółtek, mleka i mąki wyrobić ciasto, aby było gęstsze niż na naleśniki. Białka ubić na sztywną pianę. Dodać do ciasta,

 

delikatnie wymieszać. Włożyć porcję ciasta do rękawa cukierniczego i wyciskać na rozgrzany olej spiralne lub inne kształty.
  Smażyć z obu stron na złoto.

 

Wyjąć widelcem i osuszyć na ręczniku papierowym. Posypać cukrem pudrem.













1 komentarz:

  1. Zapraszam do konkursu
    http://mojakulinarnaarkadia.blogspot.com/2014/02/konkurs-robimy-paczki-i-faworki.html

    Kulinarna Arkadia

    OdpowiedzUsuń

DRUKUJ