Translate

sobota, 22 lutego 2014

Kurczak duszony w warzywach




Składniki:

ćwiartki kurczaka 1
masło 1 łyżka
mieszanka warzywna ¼ paczki
mąka pszenna 1-1,5 łyżka
bulion drobiowy ok. 100 ml
śmietana gęsta ok. 100 ml
sól, pieprz, papryka

Wykonanie:

     Mięso umyć, osuszyć, podzielić na 2 części, posypać przyprawami, odstawić na jakiś czas. Następnie obsmażyć na maśle.

 

Dodać mieszankę warzywną, poddusić.

 

Wsypać mąkę,

 

wymieszać, dodać bulion


 


i śmietanę. Gotować na wolnym ogniu do zagęszczenia sosu i miękkości mięsa, doprawić do smaku.

 

Podawać z ryżem lub ziemniakami.










Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DRUKUJ