Translate

wtorek, 5 sierpnia 2014

Cukinia po prowansalsku




Składniki:

masło 3 łyżki
cukinia 3
czosnek 2 ząbki
cebula 1
pomidory 3
sól 1 łyżeczka
trybula 1 łyżeczka
bazylia i pieprz do smaku
wino białe słodkie ½ szklanki

Wykonanie:
 
     Cukinię pokroić w cienkie paski, cebulę w plasterki, pomidory pozbawić nasion i pokroić w kostkę. Masło rozgrzać na patelni. Poddusić cukinię, rozgnieciony czosnek i cebulę do miękkości. Dodać pomidory i przyprawy. Wlać wino. Zmniejszyć ogień, powoli gotować do całkowitego odparowania płynu. Podawać z ryżem lub jako przystawkę.





1 komentarz:

  1. Byloby nam milo, gdybys zechcial go wpisac na Ptitchef.com, zeby mozna go bylo zaindeksowac.

    Ptitchef jest katalogiem, który pozycjonuje najlepsze kucharskie strony internetowe w sieci. Setki blogów juz sa na nim juz zapisane i korzystaja ze strony Ptitchef, zeby przedstawic swoje wlasne strony internetowe.

    Zeby zapisac sie na Ptitchef, wejdz na
    http://www.petitchef.pl/index.php?obj=myaccount_site&action=form

    lub na http://www.petitchef.pl i kliknij na « Dodaj swój blog-strone » w górnym pasku.

    Pozdrawiam

    Camelia
    Petitchef.pl

    OdpowiedzUsuń

DRUKUJ