Translate

sobota, 16 sierpnia 2014

Rogaliki maślano-serowe z jabłkami




Składniki:

mąka pszenna 25 dag
cukier waniliowy 1
twaróg 25 dag
masło 1 kostka
jabłka 3 duże
sok z cytryny 2 łyżeczki
cynamon 1/2 torebki
miód płynny 3 łyżki
cukier puder do posypania ciasteczek

Wykonanie:

     Twaróg przepuścić przez maszynkę do mięsa. Margarynę posiekać razem z mąką, twarogiem i cukrem waniliowym. Zagnieść gładkie ciasto. Zawinąć w folię i włożyć do lodówki na ok. 30 minut. W tym czasie jabłka umyć, obrać, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w kostkę. Skropić sokiem z cytryny. Dodać miód, cynamon i wymieszać.
Ciasto cienko rozwałkować na stolnicy oprószonej mąką. Pokroić w kwadraty. Na każdym ułożyć nadzienie. Zwinąć rogaliki, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

 

Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 180 stopni i piec na złoty kolor ( około 25- 30 min). Posypać cukrem pudrem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DRUKUJ