Translate

piątek, 8 sierpnia 2014

Jaja Parmentier



Składniki:


ziemniaki (średniej wielkości) 4
masło 3 łyżki
cebula 1
sól, papryka mielona
kabanosy 25 dag
pomidor 1
jaja 8
śmietana gęsta ¼ szklanki
ser żółty starty 1 szklanka

Wykonanie:
 
     Ziemniaki obrać, pokroić w plasterki i podsmażyć na maśle. Dodać poszatkowaną cebulę. Doprawić solą i papryką do smaku.  następnie kabanosy. Smażyć do miękkości. Dodać pomidor. Jaja roztrzepać ze śmietaną. Wylać na ziemniaki.

 
Posypać serem i piec w piekarniku, w 200 stopniach, przez 15-20 minut.

1 komentarz:

  1. wygląda smakowicie, ale pewnie bomba kaloryczna :D

    OdpowiedzUsuń

DRUKUJ