Translate

środa, 11 grudnia 2013

Schab w warzywach




Składniki:

schab bez kości 1kg
mieszanka warzywna chińska
śmietana (kubek łaciatej)
Vegeta (lub sól, pieprz, czosnek, ulubione zioła)
oliwa

Wykonanie:

     Mięso pokroić w plastry o grubości ok. 1 cm. Obsypać przyprawami.

 

Odstawić na jakiś czas, ale nie jest to koniecznie (jeżeli potrawa jest zaplanowana, to odstawić na całą noc). Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą. Ułożyć w nim plastry mięsa pionowo. Obłożyć warzywami (można jarzyny posypać solą i pieprzem).

Przykryć i piec ok. 45 min. Następnie polać śmietanką i piec jeszcze jakieś 15 min.

 

     Podawać z pieczywem, ziemniakami, ryżem lub makaronem.

 






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DRUKUJ