Translate

sobota, 16 listopada 2013

Gulasz z pieczarkami




Składniki:

karkówka ok. 0,3 kg
Knorr czerwony do mięs
olej 2 łyżki
pieczarki ok. 15 dag
mąka pszenna 1-2 łyżki
kostka Winiary bulion z grzybami leśnymi 1
śmietanka 18% ok.100 ml

Wykonanie:

     Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę (ok. 1x1 cm). Obsypać przyprawą Knorr, polać olejem, wymieszać, odstawić (na co najmniej pół godziny). Podsmażyć na złoto ze wszystkich stron, oprószyć mąką, podsmażać. Przełożyć do rondla, podlać niewielką ilością wody. Pieczarki oczyścić, pokroić w plastry, dodać do mięsa. Wrzucić kostkę Winiary. Dusić do miękkości mięsa. Pod koniec duszenia dodać śmietankę. Wszystko zagotować. Podawać z ziemniakami, kaszą, kluskami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DRUKUJ