Translate

niedziela, 17 listopada 2013

Krakersik




Składniki:

krakersy słone 2-3 duże paczki
masa krówkowa
mąka pszenna 1 szklanka
jajo 1
mleko 1 l
budyń śmietankowy bez cukru 1
masło roślinne 1
cukier ¾ szklanki
cukier waniliowy 1
śmietanka 30% 0,5 l
fix do śmietany 2
płatki migdałowe (można uprażyć)

Wykonanie:

     ¼ l mleka zmiksować z jajkiem, mąką i budyniem. Resztę mleka zagotować, dodać cukier, masło i cukier waniliowy. Kiedy masło się rozpuści, zdjąć z palnika i miksując dodać wcześniej przygotowaną mieszankę. Zagotować, ciągle mieszając. Na dużą blachę wyłożyć warstwę krakersów i rozsmarować na nich masę krówkową, przykryć krakersami. Następnie wyłożyć masę budyniową, którą przykryć warstwą krakersów. Śmietankę ubić z fixami, wyłożyć na ciasto. Posypać płatkami migdałowymi. Włożyć do lodówki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DRUKUJ