sobota, 5 września 2015
Tortilla
Składniki:
jajo 1
mleko
sól szczypta
mąka pszenna pełnoziarnista
mięso pokrojone w kostkę (np.: indyk, łopatka, schab) ok. 20 dag
czubryca czerwona ok. 2 łyżki
ogórek 1
papryka 1
cebula 1
sos tzatziki 4 łyżki
Wykonanie:
Mięso obficie oprószyć czubrycą. Odstawić na minimum 2 godziny. Podsmażyć ze wszystkich stron na złoto. W tym czasie obraną cebulę, pokrojoną w plastry sparzyć. Jajo roztrzepać z mlekiem i szczyptą soli. połączyć z mąką. Usmażyć naleśniki. Na każdy rozłożyć mięso, plastry obranego ogórka, paski papryki i krążki cebuli. Całość skropić sosem tzatziki i zawinąć.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz