Translate

sobota, 30 kwietnia 2016

Nototenia smażona


Składniki:

nototenia tusze 4
sól, pieprz cytrynowy
sok z cytryny
mąka 4 łyżki
olej do smażenia

Wykonanie:

     Tusze ryby rozmrozić, oczyścić z łusek, dokładnie umyć za pomocą ręcznika papierowego. Oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny, odstawić na ok. pół godziny. Następnie panierować w mące i smażyć, z obu stron na złoto.
     Podawać z ryżem z warzywami i surówką.


1 komentarz:

  1. W codziennym gotowaniu przerabiam naprawdę dużo ryb i to na każde sposoby. bardzo chętnie zaglądam do wszstykich rybnych przepisów. mam jednak znak zapytania w głowie. nie nam ryby Nototenia. Muszę zapytać wujka google :D

    Pozdrawiam serdecznie
    Kasia

    Pozdrawiam serdecznie
    Kasia

    OdpowiedzUsuń

DRUKUJ