Translate

sobota, 16 listopada 2013

Bitki z karkówki z czubrycą i sezamem




Składniki:

kotlety z karkówki wieprzowej (o grubości ok. 1 cm) 2
czubryca czerwona 1 łyżka
sezam (może być prażony) 1 łyżka
jajo 1
bułka tarta
oliwa do smażenia

Wykonanie:

     Umyte, osuszone kotlety rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Posypujemy czubrycą czerwoną, a następnie ziarnem sezamowym (które wcześniej możemy uprażyć na suchej patelni). Tak przygotowane kotlety panierujemy w rozbitym jajku i kolejnie w tartej bułce. Tłuszcz rozgrzewamy na patelni, układamy panierowane bitki i smażymy do miękkości, z obu stron na złoty kolor. Podajemy z ziemniakami i surówką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DRUKUJ