Translate

czwartek, 7 listopada 2013

Faszerowane pałki kurczaka



Składniki:

pałki kurczaka 5
cukinia ½
papryka czerwona ½
papryka żółta ½
Vegeta
sól, pieprz, Maggi
masło 2 łyżki

Wykonanie:

     Z udek usunąć kości, oprószyć Vegetą. Odstawić, najlepiej na noc.
     Cukinię i papryki umyć, osuszyć, pozbawić gniazd nasiennych, pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na maśle. Doprawić Maggi, solą i pieprzem, ostudzić i odsączyć z masła. Tak przygotowanym farszem nadziewać nóżki kurczaka i spiąć patyczkami. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, polać masłem z patelni. Piec pod przykryciem przez 40 minut w 200°C. Następnie odkryć i podpiekać jeszcze przez 15 minut, by mięso się zrumieniło. Podawać z ziemniakami. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DRUKUJ