Translate

sobota, 16 listopada 2013

Omlet z bananem




Składniki:

banan 1
jaja 2
cukier puder 1 łyżeczka
sól szczypta
masło 1 dag +1 łyżka do smażenia
woda 200 ml
cukier 15 łyżeczek
cukier waniliowy

Wykonanie:

     Do rondelka wlać wodę, dodać cukier i cukier waniliowy, zagotować, zmniejszyć ogień i gotować jeszcze przez 10 minut. Banana obrać, pokroić w plastry i wrzucić do syropu. Jaja ubić z cukrem pudrem i solą. Dodać 1 dag masła pokrojonego w kosteczkę. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę masła, wlać masę jajeczną i smażyć na średnim ogniu przez 3 minuty. Gdy spód zacznie się złocic, przewrócić omlet i podsmażyć z drugiej strony. Wyłożyć na talerz. Na omlecie ułożyć banana, zalać syropem, złożyć na pół.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DRUKUJ