Translate

poniedziałek, 4 listopada 2013

Kawa i kogel mogel



Składniki na jedną porcję: 

kawa 1-2 łyżeczki
żółtko 1
cukier 4 łyżeczki
cynamon lub wiórki czekolady
rum (dla wzmożenia smaku i aromatu) 1 łyżeczka

Wykonanie:

     Żółtko wrzucić do kubeczka, dodać cukier i razem utrzeć do białości (aż pojawi się pianka).


Kawę zaparzyć bezpośrednio w szklance lub ekspresie. (Dodać rum). Dobrze, jeśli szklanka jest przezroczysta, wówczas uzyskamy super efekt wizualny. Do szklanki z kawą delikatnie, powoli, za pomocą łyżeczki wylewamy kogel mogel.

 
Następnie posypujemy cynamonem lub wiórkami czekolady.

 Tak podana kawa nie wymaga już "towarzystwa" ciasteczek.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DRUKUJ