Składniki na jedną porcję:
kawa 1-2 łyżeczki
żółtko 1
cukier 4 łyżeczki
cynamon lub wiórki czekolady
rum (dla wzmożenia smaku i aromatu)
1 łyżeczka
Wykonanie:
Żółtko wrzucić do kubeczka, dodać cukier
i razem utrzeć do białości (aż pojawi się pianka).
Kawę zaparzyć bezpośrednio w szklance lub ekspresie. (Dodać rum). Dobrze, jeśli szklanka jest przezroczysta, wówczas uzyskamy super efekt wizualny. Do szklanki z kawą delikatnie, powoli, za pomocą łyżeczki wylewamy kogel mogel.
Następnie posypujemy cynamonem lub wiórkami czekolady.
Tak podana kawa nie wymaga już "towarzystwa" ciasteczek.
Kawę zaparzyć bezpośrednio w szklance lub ekspresie. (Dodać rum). Dobrze, jeśli szklanka jest przezroczysta, wówczas uzyskamy super efekt wizualny. Do szklanki z kawą delikatnie, powoli, za pomocą łyżeczki wylewamy kogel mogel.
Następnie posypujemy cynamonem lub wiórkami czekolady.
Tak podana kawa nie wymaga już "towarzystwa" ciasteczek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz