Translate

poniedziałek, 4 listopada 2013

Zupa ziemniaczana



Składniki:


porcja rosołowa z kurczaka ½
Vegeta
ziele angielskie, pieprz, liść laurowy
cebula 1
marchew 1
pietruszka 1
ziemniaki 4-5
grzybek suszony 1-2
gęsta śmietana 1 kubeczek
mąka pszenna 1 łyżeczka
natka pietruszki
ser starty Gouda/Rossa

Wykonanie:


     Porcję rosołową umyć, podzielić na części, przykryć wodą, zagotować. Zdjąć powstałą pianę.  Dodać Vegetę, liść, pieprz, ziele i grzybki. Gotować na wolnym ogniu. Cebulę poszatkować i dodać do wywaru. Marchew, pietruszkę i ziemniaki obrać, pokroić w słupki i wrzucić do zupy. Gotować do miękkości. Śmietanę wymieszać z mąką, rozprowadzić wywarem i wlać do garnka. Wymieszać dokładnie, zagotować. Wylać do filiżanek, posypać natką pietruszki i startym serem. Podawać.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DRUKUJ