Składniki:
schab 4 plastry o grubości ok. 1 cm
sól, pieprz, zioła
pesto zielone 4 łyżeczki
ser do pizzy (może być mozzarella) 6-8 plastrów
szynka 8 plastrów
jaja 2
bułka tarta do panierowania
olej do smażenia
Wykonanie:
Mięso oprószyć solą, pieprzem, ulubionymi ziołami, nakłuć wielokrotnie z obu stron. Każdy kotlet posmarować pesto. Ułożyć na nich plastry sera, szynkę.
Następnie panierować w roztrzepanych jajach i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju.
Ja podałam z kaszą jęczmienną z warzywami i rzodkiewką ze śmietaną.
Uwagi:
W innej wersji, zamiast szynki, można użyć parówek i dodatkowo ser posmarować musztardą (np. ze śliwką).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz