Translate

sobota, 8 sierpnia 2015

Tarta z malinami

 

Składniki:

budyń śmietankowy 1
mleko 400 ml
cukier do smaku
wiórki kokosowe
śmietanka 30 % 250 ml
fix do śmietany 1
maliny
Ciasto:
mąka pszenna 15 dag
cukier 1/4 szklanki
kakao 1 łyżka
margaryna 8 dag
śmietana gęsta 1 łyżka
proszek do pieczenia 1/4 łyżeczki

Wykonanie:

          Z podanych składników zagnieść ciasto, zawinąć w folię i zamrozić. W tym czasie ugotować budyń, dodając wiórki kokosowe. Przestudzić. Ubić śmietanę z cukrem i fixem do śmietany. Wstawić do lodówki. Maliny umyć, osuszyć na ręczniku papierowym.
          Formę do tarty wyłożyć papierem do pieczenia. Na dno zetrzeć ciasto i rozłożyć, by zachodziło na brzegi. Piec w piekarniku z termoobiegiem przez ok. 15 minut w 180 stopniach. Przestudzić. Na ciasto wyłożyć budyń, następnie maliny i przykryć bitą śmietaną. Udekorować wg uznania.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DRUKUJ