Po prostu ambrozja.
Składniki:
cebula
czerwona 1
czosnek
1 ząbek
oliwa
1 łyżka
pomidory
2 małe
awokado
2
liście
świeżej bazylii
mozzarella
60g
sól,
pieprz
mieszanka
liści sałaty i bazylii do przybrania
Wykonanie:
Cebulę
obrać, pokroić w krążki. Ząbki czosnku rozgnieść. Wymieszać z oliwą w miseczce,
przykryć i na 2 minuty wstawić do mikrofalówki, na najwyższą moc. W tym
czasie obrać pomidory ze skórki. Połówki awokado ułożyć na talerzu (czubkami do
środka), we wgłębieniu po pestce umieścić cebulę.
Pomidory przekroić na
pół i ułożyć z bazylią
i plastrami mozzarelli na połówkach awokado,
oprószyć solą i pieprzem.
Awokado podgrzewać w kuchence mikrofalowej
(średnia moc), aż ser się roztopi. Na koniec ułożyć awokado na talerzykach,
przybrać bazylią i sałatą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz