Bardzo szybkie i smaczne.
Składniki:
Ciasto:
mąka
pszenna 7 łyżek
olej
4 łyżki
cukier
7 łyżek
jaja
3
alkohol
1 kieliszek
proszek
do pieczenia 2 łyżeczki
owoce
0,5 kg
Kruszonka:
mąka
pszenna 4 łyżki
cukier
4 łyżki
masło
6 dag
wiórki
kokosowe
Wykonanie:
Składniki
ciasta wymieszać i wyłożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.
Zapiekać przez kilka minut w temperaturze 200 stopni. W tym czasie umyć śliwki,
przepołowić, pozbawić pestek. Przygotować kruszonkę (składniki kruszonki
dokładnie zagnieść). Na zapieczone ciasto (jeżeli po zapieczeniu na cieście
zrobi się skorupa – posmarować śmietaną) ułożyć owoce (śliwki skórką do dołu),
posypać kruszonką i upiec. Łączny czas pieczenia ok. 45 minut.
wygląda smakowicie:)
OdpowiedzUsuń