Translate

poniedziałek, 16 maja 2016

Ziemniaki z boczkiem i parmezanem


Składniki:

ziemniaki 6
parmezan starty 50 g
gałka muszkatałowa starta 1 szczypta
posiekana natka pietruszki 1 łyżka
olej do smażenia
wędzony boczek 4 plastry

Wykonanie:
     
     Ziemniaki obrać, umyć, przekroić wzdłuż na pół i gotować w osolonej wodzie 10 minut. Dokładnie odsączyć.
W miseczce wymieszać parmezan, gałkę muszkatałową i pietruszkę. Panierować w mieszance połówki ziemniaków, wykładać na blachę spryskaną olejem i piec pół godziny, w między czasie odwrócić. Następnie posypać pokrojonym boczkiem i zapiekać kolejne 15 minut.


1 komentarz:

  1. Piękne składniki, co oznacza, że była uczta :D

    pozdrawiam serdecznie Kasia

    OdpowiedzUsuń

DRUKUJ