Kuchenne rozterki początkującej Blogerki
Strony
STRONA GŁÓWNA
PRZELICZNIK MIAR I WAG
SŁOWNICZEK KULINARNY
CO NA CO?
PRZYPRAWY
Translate
czwartek, 12 czerwca 2014
Dżem truskawkowy
Składniki:
truskawki 1 kg
cukier 1 kg
sok z cytryny ok. 2-3 łyżki
Wykonanie:
Truskawki umyć pod bieżącą wodą. Usunąć szypułki. Zasypać cukrem i odstawić na ok. 2 godziny, by owoce puściły sok.
Gotować na średnim ogniu do uzyskania odpowiedniej gęstości.
Dodać sok z cytryny, wymieszać, zagotować.
Gorącą masę przekładać do słoików, mocno zakręcić, odwrócić do góry dnem i nakryć ściereczką, by powoli stygło.
1 komentarz:
Unknown
24 czerwca 2014 13:35
Genialny przepis :)
Zapraszam do polubienia i obserwowania!
truskawkowechilli.blogspot.com
Odpowiedz
Usuń
Odpowiedzi
Odpowiedz
Dodaj komentarz
Wczytaj więcej...
Nowszy post
Starszy post
Strona główna
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
DRUKUJ
Genialny przepis :)
OdpowiedzUsuńZapraszam do polubienia i obserwowania!
truskawkowechilli.blogspot.com