Składniki:
ramiona
indyka 3
przyprawa ziołowa do grilla
oliwa
koncentrat
pomidorowy Pudliszki 30 dag
białe
wino wytrawne 200 ml
oliwki
czarne 40 g
cukier
1 łyżeczka
sól,
pieprz
Wykonanie:
Mięso
umyć, ostrym nożem wyjąć kości, podzielić na porcje. Obsypać przyprawą ziołową
i odstawić na ok. dwie godziny.
Rozgrzać oliwę na patelni, obsmażyć mięso na złoto ze wszystkich stron.
Przełożyć do garnka. Dodać koncentrat pomidorowy, wino i zagotować.
Zmniejszyć ogień i dusić mięso ok. 40 minut. Pod koniec dodać posiekane oliwki i cukier, zamieszać, doprawić solą i pieprzem.
Podawać z kotlecikami ziemniaczanymi lub pieczywem czosnkowym i grzybami.
Rozgrzać oliwę na patelni, obsmażyć mięso na złoto ze wszystkich stron.
Przełożyć do garnka. Dodać koncentrat pomidorowy, wino i zagotować.
Zmniejszyć ogień i dusić mięso ok. 40 minut. Pod koniec dodać posiekane oliwki i cukier, zamieszać, doprawić solą i pieprzem.
Podawać z kotlecikami ziemniaczanymi lub pieczywem czosnkowym i grzybami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz