Translate

poniedziałek, 2 czerwca 2014

Mięso z sosem - Zürcher Geschnetzeltes




Składniki:

wieprzowina 50 dag
margaryna 2 łyżki
cebula 1
Sos: białe wino 200 ml
wywar mięsny 100 ml
Vegeta 1 łyżka
śmietana słodka 200 ml
papryka czerwona w proszku, pieprz mielony, sól
Wkładka: pieczarki 30 dag
masło 40 g

Wykonanie:


     Mięso pokroić i zrumienić na zeszklonej cebuli, wyjąć. Na pozostałym tłuszczu zagotować wino, wywar mięsny i Vegetę.


Gdy sos zgęstnieje dodać śmietanę, pieprz i sól. Włożyć mięso do sosu i podgrzać, ale nie gotować.





Dodać osobno uduszone pieczarki.



 
     Podawać ze smażonymi ziemniakami, makaronem lub ryżem.








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DRUKUJ