Składniki:
wieprzowina
50 dag
margaryna
2 łyżki
cebula
1
Sos: białe
wino 200 ml
wywar
mięsny 100 ml
Vegeta
1 łyżka
śmietana
słodka 200 ml
papryka
czerwona w proszku, pieprz mielony, sól
Wkładka: pieczarki
30 dag
masło
40 g
Wykonanie:
Mięso pokroić i zrumienić na zeszklonej
cebuli, wyjąć. Na pozostałym tłuszczu zagotować wino, wywar mięsny i Vegetę.
Gdy sos zgęstnieje dodać śmietanę, pieprz i sól. Włożyć mięso do sosu i podgrzać, ale nie gotować.
Dodać osobno uduszone pieczarki.
Podawać ze smażonymi ziemniakami, makaronem lub ryżem.
Gdy sos zgęstnieje dodać śmietanę, pieprz i sól. Włożyć mięso do sosu i podgrzać, ale nie gotować.
Dodać osobno uduszone pieczarki.
Podawać ze smażonymi ziemniakami, makaronem lub ryżem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz