Składniki:
parówki
typu hot dog 4 (ja używam Naszych z Sokołowa)
bulion
warzywny lub drobiowy ¾ l
żelatyna
20 g
opcjonalnie: papryka, jajo na twardo, natka pietruszki do przybrania
Wykonanie:
Żelatynę rozpuścić w bulionie. Dno foremek
(o średnicy ok. 20 cm) pokryć cienką warstwą stygnącej galarety (ok. 3-4 łyżki),
zastudzić.
Parówki naciąć na krzyż z obu końców
(uważać, by pozostawić na środku parówki min. 1 cm nie nacięty). Odparzyć we
wrzątku (nie dopuścić do wrzenia). Ułożyć na warstwie galarety. Ozdobić.
Zalać resztą bulionu z żelatyną. Odstawić do zastygnięcia.
Podawać z zimnymi sosami.
Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.
OdpowiedzUsuń