Składniki:
mięso
wieprzowe mielone 30 dag
bułka
czerstwa 3 dag
masło
2 łyżki
cebula
2 dag
sól,
pieprz
pomidory
10
śmietana
gęsta 20 dag
koperek
Wykonanie:
Bułkę
namoczyć, odcisnąć. Cebulkę pokroić i zrumienić na maśle. Do mięsa dodać bułkę,
cebulkę, sól, pieprz i wyrobić na jednolitą masę. Pomidory, jednakowej
wielkości, opłukać, nadciąć wierzchy tak, aby nadcięty kawałek trzymał się
pomidora. Łyżeczką wydrążyć nasiona.
Pomidory nadziać mięsem, przykryć
nadciętym wieczkiem i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Do śmietany dodać sól do
smaku i posiekany koperek. Każdy pomidor polać sosem i skropić masłem.
Zapiec w bardzo gorącym piekarniku przez ok. 30 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz