Translate

piątek, 23 maja 2014

Pieczony kurczak z sosem miodowo-czosnkowym




Składniki:

ćwiartki kurczaka ok. 1 kg (3 ćwiartki)
masło 1 łyżka
sól 1 łyżeczka
papryka ½ łyżeczki
pieprz do smaku
miód płynny 1 szklanka
czosnek posiekany 1 łyżka

Wykonanie:

     Porcje umytego kurczaka włożyć do naczynia żaroodpornego. Posmarować roztopionym masłem. Posypać przyprawami, przykryć i piec w kuchence mikrofalowej ok. 40 minut.




W tym czasie przygotować sos: miód podgrzać kuchence mikrofalowej. Dodać czosnek, wymieszać.

 

Gdy mięso się upiekło, pozostawić w wyłączonej kuchence jeszcze przez 10 minut, kilkakrotnie smarując je w tym czasie sosem miodowo-czosnkowym.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DRUKUJ