Translate

sobota, 17 maja 2014

Torcik serowo-truskawkowy




Składniki:

biszkopciki małe do wyłożenia formy
dżem lub frużelina truskawkowa ¾ szklanki
galaretka truskawkowa 1
białka 2
cukier puder 2 łyżki
serek homogenizowany waniliowy 50 dag
świeże truskawki do dekoracji

Wykonanie:
 
     Formę wyłożyć biszkoptami, posmarować dżemem lub frużeliną, wstawić do lodówki.
W ¾ szklanki gorącej wody rozpuścić galaretkę. Białka ubić z cukrem pudrem na sztywną pianę. Serek wymieszać z płynną galaretką.

 
Gdy składniki się połączą, dodać pianę z białek.

 
Całość dokładnie, delikatnie wymieszać, wyłożyć na biszkopty, odstawić do lodówki.

 Przed podaniem udekorować świeżymi owocami.

 











Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DRUKUJ