Kuchenne rozterki początkującej Blogerki
Strony
STRONA GŁÓWNA
PRZELICZNIK MIAR I WAG
SŁOWNICZEK KULINARNY
CO NA CO?
PRZYPRAWY
Translate
piątek, 2 maja 2014
Indyk w sosie słodko-kwaśnym
Składniki:
udziec indyka
ok.
30 dag
sól
olej
sos słodko-kwaśny ok. 350 ml
Wykonanie:
Miękki kawałek mięsa umyć, osuszyć, pokroić w słupki, delikatnie oprószyć solą, odstawić na ok. 1 godzinę.
Następnie podsmażyć na rozgrzanym oleju, by soki się zamknęły w mięsie. Dodać sos, wymieszać i dusić ok. 15 minut.
Podawać z ryżem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Nowszy post
Starszy post
Strona główna
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
DRUKUJ
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz