Składniki:
kotlety
z karkówki (lub łopatki)6
przyprawa
do mięs
masło
2 łyżki
olej
1 łyżeczka
młode
cebulki 2
czosnek
2 ząbki
korniszony 2-4
sherry
½ szklanki
śmietana
gęsta ½ szklanki
musztarda
Dijon 2 łyżki
Wykonanie:
Podsmażyć na oleju i połowie masła, ok. 8-10 minut z każdej strony.
Na
pozostałym maśle podsmażyć cebulkę pokrojoną w kostkę i czosnek do
zmięknięcia.
Dodać korniszony pokrojone w paski i sherry, gotować na małym
ogniu do odparowania płynu.
Musztardę zmieszać ze śmietaną,
Podałam ze smażonymi młodymi ziemniaczkami i sałatą ze śmietaną i szczypiorkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz